Arbustii decorativi

Arbustii ornamentali reprezinta o necesitate in orice gradina. Reprezinta picatura vesnica de verdeata, utilizata fie pentru a crea un gard viu, fie pentru a adauga un strop de culoare, in cazul in care alegeti un arbust care infloreste.

Arbustii vesnic verzi, precum tuya, ienuparul, jneapanul, rododendronul, pot fi plantati fie individual, in grupuri, sau formand un gard viu, cu conditia sa fie tunsi si indreptati in mod regulat.

Arbustii cu frunzele cazatoare, sunt preferati pe o scara larga de posesorii de gradini. De cele mai multe ori sunt alesi in detrimentul celor vesnic verzi, deoarece majoritatea dintre acestia, infloresc si dau o pata de culoare gradinii. Dintre cele mai cunoscute, amintim: liliacul, iasomia, hortensia, camellia.

Este necesar ca arbustii sa fie folositi pentru a scoate in evidenta caracteristicile speciale ale curtii. Fiecare curte, indiferent de forma sau de dimensiunea sa, are ceva unic, iar prin pozitionarea arbustilor, se poate scoate in evidenta aceste caracteristici.

Cateva dintre modalitatile de amenajare ale arbustilor. Incercati sa combinati specii cu frunze cazatoare cu cele cu frunzele persistente, planmtant intermitent arbusti care infloresc in anotomuri diferite. Sau puteti adauga un arbust cu flori unui strat cu plante perene, pentu a-I putea da atractivitate pe tot timpul anului. Daca doriti sa blocati zgomotul strazii, ideali sunt arbustii vesnic verzi, iar daca doriti intimitate doar pe parcursul verii, atunci ideali sunt arbustii pereni.

Arbustii poti fi folositi pentru a marca inceputul sau farsitul unei alei, sfarsitul unui strat.. Este idicat sa cautati arbusti care sunt atractivi si infloriti pentru o perioada cat mai lunga. Arbustii pot fi folositi pentru a masca o zona de relaxare din gradina, un spatiu de joaca, sau drept un fundal pentru zona in care aveti sadite flori de gradina. Insa este indicat sa folosti arbustii care completeaza florile, si nu concureaza cu ele.
Arbustii pot fi un inlocuitor excellent pentru iarba in zonele unde pajistile nu cresc bine, sau tunderea ierbii este dificila.

Tunderea arbustilor regulate este un lucru necesar, daca doriti ca arbustii sa ramana la o anumita dimensiune, si sa le limitati cresterea. Dar chiar si daca nu doriti acest lucru, tunderea este necesara cel putin o data pe an, pentru a regla forma arbustului. Este indicat pentru aceasta operatiune un fierastrau electric, daca arbustul este mare, sau o foarfeca speciala, daca vorbim despre tufe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *