Barba Caprei

barba-caprei-1Denumire populara: Barba Caprei
Denumire stiintifica: Aruncus dioicius
Specie (Familie): Rosaceae
Descriere: Planta perena, de tipul arbustilor, cu frunze mari, formate din trei lobi. Prefera notile reci si umiditatea scazuta. Este ideala pentru a fi plantata impreuna cu ferigi, flori salbatice si crini de toamna, intr-un loc cu semi-umbra. Poate fi combinata cu alte plante perene, pe brazed si in straturi.
Solul preferat: sol umed, bogat in humus.
Aspect: Este o planta cu frunze mari, cu flori crem cu petale mici, asemanatoare fulgilor. Florile barbatesti si cele femeiesti se regasesc pe plante diferite. Poate ajunge pana la 150-180 cm inaltime.
Sadirea: Planta se sadeste la aproximativ 1,5 metri distanta, pentru a putea florilor sa ajunga la dimensiuni mari. Odata prinsa, radacina initiala este greu de mutat. Planta se separa in momentul in care se doreste revitalizarea plantei. Primavara devreme se separa si se replateaza butasi puternici, in pamant imbogatit cu substante organice.
Inflorirea: Planta infloreste primavara tarziu si la inceputul verii.
Inmultirea: Planta se seaman afara in timpul verii sau in interior, intr-o rasadita calda, la cel putin 21 °C.
Tratamente specifice:  Nu este predispusa la daunatori sau boli. Daca nu este ingrijita, planta poate devein foarte mare, si se intinde peste tot.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *