Totul despre sparanghel (partea 2)

“Totul despre sparanghel” se vrea a fi un ghid al consumatorului de sparanghel, cu tot ce trebuie stiut despre sparanghel si completat cu multe retete de gatit sparanghelul in cel mai scurt timp si mai usor mod cu putinta.

Selectarea si stocarea sparanghelului

O sulita perfecta de sparanghel verde are colturile rotunjite si varfuri de un verde foarte inchis sau violet. Atunci cand alegeti sparanghel, asigurati-va capetele de jos sunt rotunde, fara maciulie, si sa nu aiba aspect lemnos. Cand cumparati sparanghel proaspat, preparati-l cat mai repede pentru a avea parte de cel mai bun gust si cele mai bune substante nutritive.
Insa, daca doriti sa-l pastrati pentru o preparare ulteriora, atunci puneti-l in congelator.
Infasurati capetele in prosoape de hartie umezite si pastrati-le departe de orice lumina.

Alte soiuri de sparanghel

Cel mai cunoscut si utilizat soi de sparanghel este cel verde, insa sparanghelul se poate gasi si in alte doua culori, alb si violet. Toate cele trei soiuri de sparanghel au arome diferite, si se preteaza la feluri diferite de mancare.

Sparanghelul alb
Aceiasi planta ca si sparanghelul verde, cel alb este pur si simplu crescut in conditii diferite de lumina, prevenindu-se astfel aparitia culorii verde si avand ca rezultat un sparanghel nu doar de alta culoare ci si de un gust diferit, fiind mai slab decat cel verde.
Sparanghelul alb este foarte popular mai ales in Europa.

Sparanghelul violet
Mai dulce decat sparanghelul verde si cel alb, sparanghelul violet a fost dezvoltat intial in Italia, si are fibra mai putina. In prezent, este crescut de asemenea in Noua Zeelanda si Statele Unite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *