Anemona

AnemonaDenumire populara: Anemona
Denumire stiintifica: Anemone x hybrida
Specie (Familie): Ranunculaceae
Descriere: Planta erbacee, perena, avand florile de diferite culori, asemanatoare cu macul. Are radacini groase, in tuberculi. Creste foarte bine in la soare si la semi-umbra. Este sensibila la umezeala si la temperaturi scazute.
Solul preferat: sol reavan, bogat in humus si drenat.
Aspect: Este o planta cu tulpina inalta, cu frunze pufoase, majoritatea la baza tulpinei. Poate ajunge pana la 90-150 cm inaltime. Florile sunt multicolore, dar cele mai raspandite sunt alb si roz, simple sau batute
Sadirea: Se raspandeste prin tulpini care se intend pe sub pamant, iar de indata ce s-au fixat, formeaza grupuri mari. Daca se descreste inflorirea, primavara se raresc grupurile crescute prea mult.  Apoi se replanteaza intr-un sol imbogatit in substante organice.
Inflorirea: Planta infloreste vara tarsiu si toamna.
Inmultirea: Planta se inmulteste usor prin seminte sau prin divizarea tuberculilor, dup ace planta intra in hibernare iarna.
Tratamente specifice:  Este bine sa se evite plantarea impreuna cu narcisele, deoarece substantele eliminate de narcise sunt daunatoare anemonelor. Speciile de anemone sunt uneori atacate de omizi. Frecvent la anemone apar patarea frunzelor si fainarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *