Avocado – Consum si Utilizare

Avocado este un fruct originar din Mexic, unde principala sa utilizare este in fabricarea uleiului. Insa daorita proprietatilor sale antioxidante, continutul bogat de grasimi si vitaminele A, B, C, D, E sau K, este utilizat si in industria cosmetica. Avocado contine, pe langa gama larga de ditamine, fier si cupru.

Ca si fruct, avocado se consuma gatit, in mancare. Studiile au relevant faptul ca ajuta sistemul nervos, sistemul vizual.

Insa ne vom referi mai mult la proprietatile sale “frumoase”. Cosmeticienii recomanda consumul de avocado si recomanda ca acesta sa nu lipseasca din alimentatie. Consumul constant de avocado, potrivit cosmeticienilor, ofera pielii o nutritie adecvata a pielii si impiedica aparitia iritatiilor si a rosetelor.  O utilizare mai simpla se poate face prin simpla aplicare, pe pielea expusa la soare, a unei bucati din fruct.

Totodata, din miezul fructului de avocado, se poate prepara o masca, care, utilizata de doua sau trei ori pe saptamana, poate imbunatati culoarea tenului, si poate preveni aparitia ridurilor.  Masca se prepara relativ simplu: dupa ce se inlatura coaja si samburele, se amesteca cu mixerul, pan ace devine o pasta. Se aplica pe fata, dupa care se inlatura dupa 15 minute, cu apa calda.

Pentru tratamentul mainilor, coatelor si picioarelor, se poate prepara o crema din urmatoarele plante siingrediente: 2 bucati de avocado, 1 lingurita mica de amidon de porumb, o lingurita de miere, si un galbenus de ou. Se aplica pasta astfel format ape maini, coate, picioare (in special pe calcaie) si se mentine timp de 30 de minute, dupa care se clateste cu apa calda.
Pentru impreospatarea ochilor sau inlaturarea eficienta a cearcanelor, se pot folosi felii subtiri de avocado, aplicate direct pe ochi, timp de 15-20 de minute. Este mult mai eficient decat traditionalul castravete.

Avocado se poate folosi si pentru intretinerea parului, datorita continutiului sau in vitaminele din complexul  B. Se foloseste uleiul de avocado, aplicat direct pe parul uscat, la radacina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *