Ceaiul de iarna

In timpul iernii, datorita temperaturilor reci, o cana de ceai fierbinte, aburinda, bauta la gura sobei este cea mai indicate bautura. Un asemenea ceai, va poate reda caldura corpului, la intoarcerea acasa.

Este necesar sa va acordati doar cateva minute pe zi, pentru a putea prepara o infuzie de plante. Iarna este necesar sa alegeti acele plante care ofera intarirea corpului impotriva frigului iernii.

Iata cateva modalitati de a le alege plantele:

  • In primul rand, preparati ceaiul din plante culese chiar de dumneavoastra, din timpul verii si uscate la intuneric.  Daca acest lucru nu este posibil, incercati sa gasiti la magazinele de specialitate plante ambalate, care nu contin cofeina.
  • Incercati sa cumparati plante care nu sunt gata ambalate in pliculete, ci la vrac. Astfel, puteti sa faceti infuzie de plante in orice combinatie doriti.
  • Daca doriti sa combinati mai multe plante, este bine ca amestecul sa contina cantitati mici din fiecare planta inclusa in amestec.

Dintre plantele pe care le puteti consuma in timpul iernii, pot fi: frunze de zmeura, fenicul, afin, timian, majoran, flori de levantica, ceai de munte, busuioc, macese, coji de portocala.

Pentru o mai buna savoare, adaugati multa miere si scortisoara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *