Cum sa scapati de termitele din pomi

Multi proprietari de case se gandesc cu frica la invazia termitelor in casele lor, dar acesti mici gandaci, de asemenea, distrug zone din curte si gradina, inclusiv arbori si arbusti. Termitele de obicei se hranesc cu surse de lemn uscat, cum ar fi buturugi de copaci batrani, sau gramezi de lemne de foc. De fapt, acesti gandaci asista in procesul de descompunere. Dar chiar si asa, termitele trec frecvent de la copacii morti sau deteriorati, la case sau alte structuri lemnoase. Incercati sa indepartati termitele din preajma copacilor, prentru a reduce deteriorarile suplimentare cauzate de raspandirea acestor gandaci distructivi. In tara noastra intalnim cel mai des speciile Adalia (cu doua pete) si Coccinela (cu sapte pete).

Pasul 1: Uitati-va la aparitia tuburilor de noroi. Aceste tuburi mici confirma prezenta termitelor in pomul dvs. Indepartati cateva dintre aceste tuburi cu o mistrie de mana de mici dimensiuni. Aspectul alb-cremos indica o infestare activa in copac. Observati orice activitate de insecte langa pomul dvs.

Pasul 2: Tratati pomii, arborii si arbustii cu ingrasaminte, pentru a creste rezistenta acestora la boli. Termitele ataca rareori copacii sanatosi. Asigurati copacilor necesarul de nutrient si apa pentru a asigura sanatatea acestuia. Reduceti raspandirea termitelor prin taierea crengilor bolnave sau moarte. Utilizati pentru acest lucru foarfece curate, iar ramurile indepartate depozitati-le cat mai departe posibil, sau chiar ardeti-le, pentru a evita infestarea cu termite.

Pasul 3: Achizitionati un sistem de momeala de la magazinele de specialitate. Aceste momeli contin mancare, combinata cu o substanta otravitoare pentru termite. Acestea consuma alimentele otravite, pe care o va transporta apoi spre cuib.