Kniphofia

Kniphofia este un gen de plante din familia Asphodelaceae care include 70 sau mai multe specii native din zona Africii. Unele specii  au fost utilizate in scop comercial si sunt cunoscute pentru florile lor luminoase, in forma de rachete.

Florile au varful viu colorat, in nuante de rosu-portocaliu. Acest lucru face ca planta sa fie cunoscuta si sub numele de ‘lanterna’.

Majoritatea speciilor de Kniphofia sunt vesnic verzi, iar cateva sunt foioase, care incoltesc la fiecare inceput de vara.

Planta poate forma smocuri mari de frunze arcuite, frunzele sunt lungi, inguste, tuguiate.
Radacina este formata dintr-un rizom gros si fibros, din care pornesc radacini carnoase.  La unele specii Kniphofia, rizomul imparte grupurile de formare a tulpinilor, in timp ce in altele tulpinile sunt mai mult sau mai putin solitare.

Inflorescenta este densa, si este frecventata de pasari care se hranesc cu nectar.
Desi originara din Africa, planta este destul de raspandita, se inmulteste prin seminte sau divizare. Divizarea produce rezultate mai rapide, deoarece semintele necesita un timp indelungat de a produce plante cu flori.

Este o planta care nu necesita ingrijiri deosebite si nici udare frecventa. Acestea sunt unele dintre motivele pentru care este din ce in ce mai raspandita in gradini.

Pentru un control mai bun asupra plantei, se recomanda achizitionarea puietilor din magazinele de specialitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *