Produsele bio

Produse bio… peste tot in ultima vreme auzim de aceasta sintagma si reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de viata a din ce in ce mai multe persoane. Incepand de la alimente, continuand cu produsele cosmetice si cremele, si ajungand pana la detergent si produse de curatenie.

‘Bio’ provine de la biologic. Toate aceste produse provin din ingrediente organice, fara a fi modificate genetic. Plantele se cultiva pe terenuri care nu au fost aplicate ingrasaminte chimice. Planta astfel culeasa se macereaza fara aplicarea unor pocedee chimice, iar ambalarea se face fara concervanti sau alti agenti chimici.

Diferenta dintre produsele normale si cele bio, o reprezinta tocmai aceste etape in obtinerea produsului final, dar in special a modului in care sunt obtinute.

Un alt aspect important este ca produsele alimentare bio, nu contin gluten. Glutenul este prezent in cereale, iar in functie de cantitatea introdusa in prousele de panificatie, confera volum acestora.  Insa ultimele studii medicale au relevat faptul ca un numar tot mai mare de persoane sufera de intoleranta la gluten.

In Romania s-au raspandit o multime de magazine bio online, care comercializeaza o gama larga de produse si promoveaza un stil de viata sanatos. Ramane doar sa ne buram de ele si de o viata sanatoasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *