Totul despre sparanghel (partea 4)

“Totul despre sparanghel” se vrea a fi un ghid al consumatorului de sparanghel, cu tot ce trebuie stiut despre sparanghel precum si cu idei de preparare a sparanghelului in vederea obtinerii unor mancaruri cu adevarat delicioase si de neuitat.


Sugestii de garnituri din sparanghel

Privind sparanghelul ca o legume, este intotdeauna o idee buna sa adaugam niste sparanghel ca garniture la un fel principal de mancare, pentru o masa cat mai sanatoasa. Pur si simplu fierbeti-l in abur si serviti-l alaturi de felul dorit, sau incercati una din ideeile de servire de mai jos.

Sos de sparanghel cu suc de portocale
Acesta este un sos foarte usor, bun pentru dietele de slabit, rezultatul fiind nu doar un sos cu putine calorii ci si unul foarte aromat, datorita sucului de portocale.

Sparanghel la gratar
Sparanghelul facut la gratar, in combinatie cu un sos de rosii uscate si otet de vin alb este considerat a fi un adevarat sparanghel gourmet.

Sparanghel cu usturoi si unt
Totul are gust mai bun cand este frecat cu putin usturoi si unt!

Sparanghel pane
Betele de sparanghel prajite pane sunt un fel de mancare distractive atat ca gustare cat si ca garniture. De asemenea, este o buna metoda de a atrage sa manace sparanghelul: faceti-l pane.

Sparanghel Almondine
La sparanghelul fiert adaugati niste migdale prajite si amestecati totul cu suc de lamaie, pentru o minunata garniture aburinda.

Sparanghel balsamic
Aceasta este o reteta simpla si eleganta. Trebuie doar sa preparati sparanghelul cu ulei de masline si otet balsamic.

Sparanghel prajit cu branza Feta
Este o garnitura apreciata, care se serveste de obicei alturi de fripturi la gratar, sau langa feluri de mancare din carne de porc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *