Achillea

Achillea-1Denumire populara: Achillea
Denumire stiintifica: Achillea flilipendulina
Specie (Familie): Compositae
Descriere: Planta perena, aromatica, raspandita in zonele calde, temperaturile minime suportate fiind cuprinse intre -15 si 1°C. Creste din radacini firoase si prospera in verile cu umiditate medie. Creste foarte bine la soare sau la semi-umbra. Se poate planta in fata sau in mijlocul unor straturi geometrice, impreuna cu iarba, pe pajisti sau in gradinile cu plante pentru aranjamente sau pe terasamente uscate si insorite.
Solul preferat: sol uscat catre umed, bine drenat.
Aspect: Este o planta cu frunze de culoare verde-oliv, cu crestaturi adanci, asemanatoare ferigilor. Poate ajunge pana la 90-120 cm inaltime. Florile cresc in duzini, aglomerate in ciorchini de 10-12,5 cm; florile sunt de culoare galbena.
Sadirea: Planta se raspandeste rapid, tot ce are nevoie este de divizarea lastarilor, la un interval de 2-3 ani.
Inflorirea: Planta infloreste vara. Florile se mentin cateva saptamani, iar daca sunt indepartate florile uscate, planta va inflori din nou. Astfel, planta va fi inflorita toata vara.
Inmultirea: Primavara sau la inceputul verii, se preleveaza lastari. Toamna sau primavara devreme se efectueaza divizarea. Diviziunile sanatoase se replanteaza in solul imbogatit cu substantele organice.
Tratamente specifice: Planta este atacata in special in serile umede si calde. Daunatorii se distrug prin pulverizarea plantei cu sulf.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *