Cresterea plantelor anuale – Amenajarea gradinii

Cresterea plantelor anuale pot rezolva multe probleme ale peisajului. Nu toate plantele pot inflori in acelasi timp sau in mod continuu.  Unele plante pot complete golurile din spatiile plantate in permanenta, in timp ce plantele tinere sau lemnoase cresc, dar pot deasemenea si sa dea culori necostisitoare sau flori pentru casa voastra.

Plantele anuale sunt folosite in paturi de plante perene, penyru o continua crestere si inflorire. Acestea pot fi transplantate sau insamantate direct in locul unde au inflorit laleaua si narcisa, iar acum s-au trecut, sau plantate in fata unui arbust lemons, pentru a oferi un mia mare interes in sezonul urmator.

Daca va doriti o multime de flori pe care sa le puteti taia sis a le aduceti in casa, dedicati o zona separata in gradina pentru acest tip de plante, dar sa aveti in vedere coordonarea cu planul din peisajul global.

cresterea-florilor-anuale

Planificarea florilor de la margine
Florile situate la margine (marginea ueni alei de exemplu, sau la marginea peluzei), pot fi un element atractiv in peisajul global, daca urmati cateva sfaturi. Spatiile si straturile curbe ale unei plantari sau masa de flori individuala trebuie sa ‘pluteasca’ si sa se topeasca reciproc. Plantarile oficiale, au liniile straturilor unghiulare. Cand straturile anuale include plante perene, amestecati plantele intre ele pentru a simplifica gospodarirea. Folositi inaltimile mari in spare, si plantele perene pitice in fata, precum in imaginea de mai jos:

Pregatiti patul de pamant de cel putin  1 metru, dar nu mai mult de 1,5 metri adancime pentru a permite lucrul la marginea acestuia.  Daca nu reusiti sa efectuati o groapa de adancimea mentionata, va propunem alternative montarii unor pietre de trecere sau o cale mica pentru a permite accesul in interiorul spatiului. Pentru eficientizare, fiecare masa de flori ar trebui sa fie indeajuns de larga si mare, pentru a fi observataclar de la distanta. Utilizati flori care au culoarea calda (rosu, portocaliu, galben), in mase(cantitati) mai mici pentru a le subordona, iar culorile reci (albastru, violet, verde) in mase mai mari, in  contrast cu cele calde, astfel incat fiecare culoare rece sa fie opusul unei culori calde.

Culorile creaza starile sufletesti. Astfel, se spune ca culorile calde invioreaza si stimuleaza, in timp de culorile reci relaxeaza privitorul. Lasati asadar ca culorile reci sa predomine in zonele destinate din gradina voastra pentru relaxare si odihna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *